Gedurende hoeveel dagen kan ik werken als student ?

Sinds 1 januari 2012 heeft de arbeidsreglementering voor studenten grote veranderingen ondergaan op dit vlak.

Inderdaad, de Staat kent voortaan een contingent van 50 kalenderdagen per jaar toe tijdens dewelke je kan werken als student zonder normale bijdragen te moeten betalen (alleen een solidariteitsbijdrage van 2,71%, dus duidelijk minder).

Je kan dus werken gedurende het volledige schooljaar (gedurende je schoolverlof maar ook daarbuiten voor zover je voorrang geeft aan je cursussen en andere schoolactiviteiten, natuurlijk!) op voorwaarde dat je dit contingent van 50 dagen respecteert.

Als je dat wenst heb je echter het recht meer dan 50 dagen te werken, maar opgepast, je zal worden onderworpen aan normale bijdragen (13,07%) evenals je werkgever. Deze situatie zal dus minder interessant zijn zowel voor jou als voor je werkgever.

Om het aantal dagen na te gaan dat je onder het statuut van student blijft, kan je de volgende site raadplegen:
https://www.mysocialsecurity.be/student/fr/a-propos-job-etudiant/procedure.html

Deze kunnen echter worden verminderd gedurende een maximale periode van 50 dagen. Om ervan te genieten moet het werk plaatsvinden gedurende de niet verplichte aanwezigheidsperiodes in uw schoolinstelling.

De werkgever die u aanwerft moet een Dimona-aangifte doen, het gaat om een onmiddellijke aangifte van uw tewerkstelling bij de RSZ. Deze aangifte stelt de RSZ in staat een "studentteller" bij te houden. Deze teller kan zowel door uzelf als voor uw werkgever worden geraadpleegd. U kunt zo het aantal dagen kennen tijdens dewelke u nog kunt genieten van het statuut van werknemer student met het voordeel van beperkte bijdragen via het tool student@work50days en een getuigschrift afdrukken voor uw toekomstige werkgever.

Meer info op : student@work

Equip Interim gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Weigeren