Hoe mijn CV opmaken ?

De CV is een beetje zoals een visitekaartje. Deze stelt voor « wie u bent ». Via uw persoonlijke gegevens, uw studies, vormingen, diverse ervaringen moet de werkgever uw bekwaamheden voor het voorgestelde werk kunnen inschatten.

Het is in functie van de CV - samen met de begeleidende brief - dat de werkgever u zal kiezen voor een aanwervingsgesprek. Deze documenten zijn dus heel belangrijk.

Opgelet!!! Wees eerlijk als u uw CV opstuurt. Verzin geen ervaringen die u niet hebt vergaard, stel uzelf niet voor als drietalig terwijl u dat niet bent.

Hoe moet de CV er in de praktijk precies uitzien ?

  • Op wit papier. Formaat: A4. Marge van 2,5 cm.
  • De CV moet verplicht getypt zijn.
  • De beste CV's zijn soms de kortste: het absolute maximum zijn 2 pagina's als u veel ervaring hebt opgedaan. De werkgever zal uw beknoptheid en uw zin voor synthese waarderen.

Wat moet u vermelden ?

  • Uw gegevens (naam, voornaam, nationaliteit, adres, telefoon, e-mail), maar ook: uw geboortedatum, uw burgerlijke stand. Het bezit van een voertuig moet ook worden aangegeven.
  • Uw studies en opleidingen: uw stelt uw diploma's voor volgens de volgorde waarin ze hebt behaald (het recentste bovenaan). Nutteloos van de lagere school te vermelden als u een diploma van de middelbare school hebt behaald enz.
  • Uw verworven ervaring: hier is alles goed (maar natuurlijk niet om het even wat!) om uw persoonlijkheid in de verf te zetten. Het is niet noodzakelijk reeds te hebben gewerkt: een verblijf in het buitenland, een activitiet, een stage kunnen uw zelfstandigheids- en aanpassingscapaiciteiten aan het licht brengen. Begin ook hier met uw recentst opgedane ervaring. He is aan te raden van te vermelden: de begindatum, de einddatum, de naam van de werkgever en de titel van de functie. U kunt ook uw taken in enkele woorden samenvatten.
  • De talen: Wees eerlijk, laat uzelf niet doorgaan voor drietalig als u dat niet bent! Maar u moet uzelf ook niet onderschatten! Vermeld uw moedertaal en de overige talen en maak onderscheid tussen gesproken en geschreven.
  • Informaticakennis: ook niet uit het oog te verliezen natuurlijk.
  • Vrijetijdsbesteding: cultuur of sport... Som uw activiteiten alleen op als ze bepaalde van uw kwaliteiten aan het licht brengen (team spirit, kunstzinnigheid enz.).

Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Equip Interim gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Weigeren